Svařování pilových pásů

Svařování pilových pásů
  • 29-2-2016
  • Svařování pilových pásů

Svařené pilové pásy na Vámi požadovanou délku můžete zakoupit na našem eshopu zde

Nebo se můžete obrátit na naše obchodní zástupce kteří Vám s výběrem pilového pásu rádi pomůžou: kontakty

Všechny pilové pásy používané pro kontinuální řezání musí být svařeny. Jelikož je svar stejně jako celý pás namáhán na ohyb a tlak, jsou na kvalitu svaru kladeny velké požadavky. Poruchy vzniklé špatným svarem jsou potenciálně nebezpečné a pro ekonomicky výhodné řezání nepřípustné.

 

Svařovat lze s předehřevem nebo bez něj. Protože mají pilové pásy malý lze svařovat bez předehřevu větší proudovou hustotou, která umožní vytvoření oblouku přímo mezi studenými svařovanými konci. Tím, že svařovaný pás tvoří uzavřenou smyčku, nejde proud jen krátkou cestou přes svařované místo, ale jeho část jde i dlouhou cestou přes uzavřenou délku součásti. Proto musí být příkon přibližně o jednu třetinu vyšší, než by odpovídalo danému průřezu. V tzv. odtavovací fázi se konce svařovaných součástí plynule přibližují k sobě, čímž se stále udržuje oblouk. Přitom srší ze stykových ploch silný proud jisker – roztavené částečky kovu. Po odtavení určité, předem určené a na stroji nastavené délky, kdy jsou stykové plochy dostatečně zahřáty na svařovací teplotu, se materiály k sobě stlačí a spěchují, přičemž se vytlačí část kovu (vytvoří se výronek). Protože roztavený kov při stlačení ze stykových ploch vystříkne, nastává spojení opět v plastickém stavu. Během svařování odstřikuje spálený kov a s ním různé nečistoty a páry spáleného kovu, čímž se částečně vytváří ochranná atmosféra, která zabraňuje oxidaci povrchu a tím je svarový spoj dokonalý. Vlivem vysokých teplot při svařování vzniká v okolí svaru tepelně ovlivněná oblast, kde v materiálu probíhají metalurgické přeměny základního materiálu a je nutné okolí svaru vyžíhat.

PILANA Metal spolupracuje

Naši významní partneři

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám můžeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Zásady používání cookies OK